TheOart   Exposities   Studio H200 2017


Studio H200 2017
Zo op het eerste gezicht zou je niet zeggen dat de schilderijen op de tentoonstelling ‘Breasttaking Pictures’ in StudioH200 als thema -de aarde en hoe wij daar mee omgaan- hebben.

De theoriën van Lovelock (Gaia-thorie 1969) en Zoeteman (Gaiasofie 1989) vormen voor Theo van Egeraat (1947) een bron van inspiratie: hoe gaan we om met de wereld, met de aarde, met al wat het systeem ons te bieden heeft.

De aarde als gevend en de mens als (in)nemend principe. Centraal daarin staat de analogie met de moederborst.

We doen vaak of die aarde van ons is en denken niet verder dan onze hebzucht groot is. Ons handelen en denken wordt grotendeels overschaduwd door andere zaken die we belangrijk vinden. De mens staat vaak centraal en niet de planeet die we tijdelijk bewonen.

In het speciaal voor deze expositie gemaakt tijdschrift ‘THEOTIJD’ worden de hier getoonde schilderijen en objecten in een groter kader geplaatst.

Dat van Egeraat op een speelse manier met deze thematiek omgaat is nog te zien tot en met zaterdag 24 juni 2017 in de studio van Hans van der Veen in de noordgevel van het Paleis te Groningen.

StudioH200 Bloemsingel 200 9712 KZ Groningen woe t/m zat van 13 tot 17 uur.
Volgende
Studio H200 2017
Stond in het teken van het zelfportret. Le Tour en Autoportrait saillant werden hiervoor door de stichting geselecteerd In loods 6 een prachtige locatie aan het IJ werden een honderdtal...


Top