☰  Expo | TheOart | Getuigenis van de Tijd | James Parkinson

James Parkinson

Het tekeningetje hieronder lag alweer een tijdje te wachten op een vervolg. Plannen te over maar geen idee hoe het verder moet. De schets is van april 2023, terwijl er jaren geleden al een begin is gemaakt aan een kistje waarvan de bestemming nog niet duidelijk was. Inmiddels heeft het kistje een voorlopige titel gekregen: drie P’s.

De voorzijde van het kistje is nog onbewerkt.
Maar het is mij al wel duidelijk wat daar moet komen.
Namelijk een zelfportretje achter de ezel. Geïnspireerd op frater Rufilus van Weissenau verstopt in een initiaal en wel de letter P.
Op het glasplaatje komt nog een boekje, (13x13cm) dat nog gemaakt moet worden, maar waarvan de tekeningetjes al klaar zijn. Onder het glasplaatje ligt een print van een fotocollage die is samengesteld van een schaal rode klei, een Kirti Mukha, afdrukken van Indiase textiel stempels en de tekst ‘gedachten als zaden van het bestaan’
Het kleine vakje linksonder zal op de een of andere manier met gedachten moeten worden gevuld.


Om te beginnen het tekeningetje van James P.

Om te beginnen een tekeningetje van de kop van James Parkinson. Potlood in schetsboekje.

Ik was toen nog niet op de hoogte van wat Trijntje uitzocht. Er kan geen foto bestaan van de James Parkinson, want toen de eerste portret foto’s werden gemaakt was Parkinson al twee jaar dood (1824). Dit is dus de kop van een andere James Parkinson dan de ontdekker van de ‘gekke bewegingen ziekte’ zoals hij het fenomeen zelf noemde.

Extra Afbeelding
James Parkinson
Vorige
James Parkinson
Volgende☰  Expo
Home
Aanmelden/login
Topics
Recent
Inleidend
Onderwerpen, thema’s
Moeder Aarde,Gaia
Zelfportretten
Getuigenis van de Tijd
Film
Bijzondere Zaken
Objecten
Fotowerk
Fotoarchief
Openingen
Uitgeven
Exposities
Ontwerpen
Links
Over mij en mijn werk