TheOart   Getuigenis van de Tijd   De Rode Draad


De Rode Draad
papier, karton, boekbinderslinnen, kleurpotlood

(2018-) 2022

Afmetingen:

13 x 9,5 x 6,5 cm (doosje, oplage 3, € 700.-)

1/3 2/3 particuliere collectie. 3/3

22,5 x 15,5 x 2,5 cm (boek)

Leporello uitgevouwen 1092,5 x 8 cm

Alweer een poos geleden stond bij de laatste afbeelding hier onder (het boek met 96 naakten):

Nu de 96 liggende naakten van bijna evenzovele kunstenaars die ik heb (na)getekend in dit boek zijn verzameld, ben ik benieuwd hoe dit proces zal verlopen. De schetsjes zijn al gescand en deels bewerkt in Photoshop en Illustrator. Een eerste leporello heeft al het licht gezien. Waar gaat dit eindigen?

Inmiddels is er in een oplage van drie een blauw doosje gemaakt -genummerd 1/3, 2/3, 3/3- met daarin een leporello van de 95 liggende naakten. De afbeeldingen zelf zijn 11,5 x 8 cm en het geheel wordt uit het doosje getild dmv een rode draad. De leporello is uitgeklapt dus bijna elf meter lang.

In het boek met 95 naakten, staat een verantwoording voor de keuze van juist deze naakten en een overzicht van de namen van alle -hier opgenomen- kunstenaars.

Een willekeurig gekozen drietal afbeeldingen van de opengeklapte leporello, waarop de rode draad goed te zien is. Leuke bijkomstigheid is dat iemand mij er op wees dat ’De Rode Draad’ de naam van een vereniging -opgericht in 1985- is, die de belangen van sekswerkers verdedigt

Het boek met 95 -willekeurig gekozen- getekende ‘liggende naakten’ uit de kunstgeschiedenis. Achterin het boek staan de namen van de kunstenaars en de grond waarop de keuzes zijn gemaakt voor deze naakten. (Prijs € 1500,-)
De tekeningetjes zijn gescand en in Photoshop zodanig bewerkt dat ze in Illustrator van pixel naar vectorbestanden zijn omgezet. Zij kunnen nu op elk gewenst formaat en in vrijwel elke techniek verwerkt worden.


Volgende
De Rode Draad
Bevrijde lijnen acryl en hout op spijkerstof op hout 2020 176 x 112 cm Uitgangspunt van dit werk is een tekening in aquarelverf in een schetsboek die ik heb gescand en bewerkt van een pixelbestand...


Top