☰  Expo | TheOart | Getuigenis van de Tijd | De Rode Draad

De Rode Draad

papier, karton, boekbinderslinnen, kleurpotlood

(2018-) 2022

Afmetingen:

13 x 9,5 x 6,5 cm (doosje, oplage 3, € 700.-)

1/3 2/3 particuliere collectie. 3/3

22,5 x 15,5 x 2,5 cm (boek)

Leporello uitgevouwen 1092,5 x 8 cm

Alweer een poos geleden stond bij de laatste afbeelding hier onder (het boek met 96 naakten):

Nu de 96 liggende naakten van bijna evenzovele kunstenaars die ik heb (na)getekend in dit boek zijn verzameld, ben ik benieuwd hoe dit proces zal verlopen. De schetsjes zijn al gescand en deels bewerkt in Photoshop en Illustrator. Een eerste leporello heeft al het licht gezien. Waar gaat dit eindigen?


Inmiddels is er in een oplage van drie een blauw

Inmiddels is er in een oplage van drie een blauw doosje gemaakt -genummerd 1/3, 2/3, 3/3- met daarin een leporello van de 95 liggende naakten. De afbeeldingen zelf zijn 11,5 x 8 cm en het geheel wordt uit het doosje getild dmv een rode draad. De leporello is uitgeklapt dus bijna elf meter lang.

In het boek met 95 naakten, staat een verantwoording voor de keuze van juist deze naakten en een overzicht van de namen van alle -hier opgenomen- kunstenaars.


Een willekeurig gekozen drietal afbeeldingen

Een willekeurig gekozen drietal afbeeldingen van de opengeklapte leporello, waarop de rode draad goed te zien is. Leuke bijkomstigheid is dat iemand mij er op wees dat ’De Rode Draad’ de naam van een vereniging -opgericht in 1985- is, die de belangen van sekswerkers verdedigt

Omhoog

Het boek met 95 -willekeurig gekozen- getekende

Het boek met 95 -willekeurig gekozen- getekende ‘liggende naakten’ uit de kunstgeschiedenis. Achterin het boek staan de namen van de kunstenaars en de grond waarop de keuzes zijn gemaakt voor deze naakten. (Prijs € 1500,-)
De tekeningetjes zijn gescand en in Photoshop zodanig bewerkt dat ze in Illustrator van pixel naar vectorbestanden zijn omgezet. Zij kunnen nu op elk gewenst formaat en in vrijwel elke techniek verwerkt worden.

Omhoog
Extra Afbeelding
De Rode Draad
Vorige
De Rode Draad
Volgende☰  Expo
Home
Aanmelden/login
Topics
Recent
Inleidend
Onderwerpen, thema’s
Moeder Aarde,Gaia
Zelfportretten
Getuigenis van de Tijd
Film
Bijzondere Zaken
Objecten
Fotowerk
Fotoarchief
Openingen
Uitgeven
Exposities
Ontwerpen
Links
Over mij en mijn werk