☰  Expo | TheOart | Getuigenis van de Tijd | Leporello’s

leporello’s

drie harmonica gevouwen boekjes

fotoprint op epson fotopapier op karton

2017

7 x 10 cm

oplage 3, gesigneerd en genummerd op achterzijde laatste pagina.

€ 55,00

Stel dat ik om een of andere reden niet meer kan schilderen. Heb ik dan alternatieve activiteiten? Vanuit deze vraag heb ik deze leporello’s gemaakt. Boekjes die alledrie op een andere wijze zijn ontstaan.

’Changement’ is op de computer (in illustrator) getekend naar kleine schetsjes -op de eerste pagina te zien- die ooit gemaakt zijn in een boekje over vruchtbaarheidsbeeldjes. Vervolgens zijn alle vormpjes apart gekleurd en van een wit omtrekslijntje voorzien.


’Transformation’ gaat uit van een kleurenhoutsnede

’Transformation’ gaat uit van een kleurenhoutsnede -op de tweede en derde pagina- met een zwarte contour. Die is gephotoshopt en via filters in illustrator geabstraheerd. Op de laatste pagina komen de kleuren van de houtsnede weer terug.

Bij ’Gaia accroupi’ ben ik uitgegaan van een kleine potloodtekening die ook al te zien was bij het openen van ’onderhuids’ en toen al in inkt is gezet. Hurkende Gaia’s komen regelmatig in mijn werk voor en zijn een verbeelding van onze houding ten opzichte van moeder aarde. Hier is het tekeningetje via photoshop beland in illustrator waarna alle vormpjes apart gedefiniëerd en ingekleurd zijn. Op de een na laatste pagina is Gaia voor een spiegel geplaatst en trekt zij een cirkel in de grond. De cirkel komt vaker voor en duidt op de grens van mijn (onze) mogelijkheden. Spiegelbeelden zijn een illusie. Maar de cirkel lijkt wel rond.

De beste kwaliteit om de bestanden af te drukken bleek fotograaf Rob Kleinjans te Groningen. Mooie diepe zwarten en zeer heldere kleuren. Het rillen, vouwen en precies uitkomen bleek nog de moeilijkste klus te zijn die pas na vele mislukte pogingen en opnieuw drukken op dunner papier geklaard kon worden.

Extra Afbeelding
leporello’s
Vorige
leporello’s
Volgende☰  Expo
Home
Aanmelden/login
Topics
Recent
Inleidend
Onderwerpen, thema’s
Moeder Aarde,Gaia
Zelfportretten
Getuigenis van de Tijd
Film
Bijzondere Zaken
Objecten
Fotowerk
Fotoarchief
Openingen
Uitgeven
Exposities
Ontwerpen
Links
Over mij en mijn werk