TheOart   Getuigenis van de Tijd   Lignes liberées


lignes liberées
bevrijde lijnen

acryl en hout op spijkerstof op hout

2020

176 x 112 cm

Uitgangspunt van dit werk is een tekening in aquarelverf in een schetsboek die ik heb gescand en bewerkt van een pixelbestand naar een vectorbestand. Dit bestand is vergroot en de lijnen zijn afzonderlijk uitgesneden uit populieren multiplex. De ondergrond bestaat uit een houten ondergrond waaar overheen spijkerstof is gespannen en waarop voorstellingen zijn aangebracht met acrylverf.

In hun onderlinge samenhang hebben de lijnen betekenis ofwel verwijzen ze naar een voorstelling. Als de lijnen hun vrijheid krijgen behouden ze wel hun karakter maar raken ze hun zin in het totaalbeeld kwijt. Het is niet anders dan met woorden die samen een zin vormen waardoor er inhoud en betekenis ontstaat. De huidige mens met zijn gerichtheid op ik, ego en eigenheid gaat voorbij aan het feit dat we elkaar nodig hebben om te bestaan. Het ontkennen van de onmogelijkheid om op zichzelf te bestaan. Immers alles bestaat in onderlinge afhankelijkheid.

In deze zin bestaat er geen vrijheid en zijn we altijd gebonden aan de tijd, je vrienden, je verleden, je verlangens je angsten en je mogelijkheden.

Dit alles neemt niet weg dat ik -anno nu- liever in Nederland woon dan in China of Syrië.Volgende
lignes liberées
Mama hout, kunststof, leer, varkenshaar, olieverf 2019 kistje gesloten 11 x 11 x 7 cm geopend 11 x 16 x 18 cm ro gesigneerd op het leer THEO 19 Een herinneringsbeeldje voor ’ons moeder’. Gemaakt van...


Top