☰  Expo | TheOart | Getuigenis van de Tijd | Nog niet jarig

Nog niet jarig

hout, maf, olieverf

2021

15 x 10 x 5 cm

in bezit van Museum Møhlmann in Appingedam

Kistje waarin de contact gebaren van 2020 en 2021 worden getoond door iemand die dat aan den lijve heeft ondervonden. Het zijn dan ook een soort zelfportretten, maar ik gebruik mijn eigen kop echter vooral als getuige in de tijd. De tekst op de buitenzijde is één millimeter diep gelazerd en gevuld met gekleurde mdf-vuller, een techniek die ik al vaker heb toegepast. In het doosje heb ik een elleboog aangebracht die uitgefiguurzaagd is en op een schuin blokje is gemonteerd. Het corona ’knopje’ is gemaakt van hout, kopspelden en ventielslangetjes en beschilderd met Black 2.0.

Het mag duidelijk zijn dat dit kunstwerkje ook onder ’zelfportretten’ ondergebracht zou kunnen worden.

Daar staan dan ook andere afbeeldingen van het kistje.


Black 2

Black 2.0 is het zwart dat door een aantal kunstenaars is ontwikkeld als reactie op het alleenrecht dat Anish Kapoor had gekocht op een volkomen zwart dat dus geen licht absorbeert. Je kunt deze verf, die alweer verbeterd op de markt is gebracht onder de naam Back 3.0, alleen kopen als je een verklaring aflegt dat je niet Anish Kapoor bent.

IK vond het wel een goed idee om het virus ’niet te zien’ te maken, maar daarvoor zou ie in een zwarte achtergrond zijn geplaatst. Dat was goed te zien tijdens de Biënnale van Venetië in de expositie van - je raad het al- Anish Kapoor 😜

Extra Afbeelding
Nog niet jarig
Vorige
Nog niet jarig
Volgende☰  Expo
Home
Aanmelden/login
Topics
Recent
Inleidend
Onderwerpen, thema’s
Moeder Aarde,Gaia
Zelfportretten
Getuigenis van de Tijd
Film
Bijzondere Zaken
Objecten
Fotowerk
Fotoarchief
Openingen
Uitgeven
Exposities
Ontwerpen
Links
Over mij en mijn werk