theoart
Theo kan véél beter

Een pentekeningetje uit een schetsboekje dat je zou kunnen karakteriseren als ’een gemakzuchtig zelfportretje’ en dat ik direct na het ontstaan dan ook heb voorzien van een basisschoolrapport-achtig commentaar: ’Theo kan véél beter!’. Het is zeer waarschijnlijk dat er regelmatig iets dergelijks over mij werd genoteerd om mijn ouders erop te wijzen dat mijn gedrag of vlijt nogal te wensen overlieten.



Ik voel mij vrij om dit snelle schetsje te gebruiken om er een heus kunstwerk van te maken, zodat het toch nog wat wordt of oplevert. Het leek mij een aardig idee om een rein stuk damast als ondergrond te nemen en de lijnen in verenstaal uit te voeren en op dit damast te bevestigen. Verenstaal van 0,8 mm dikte leek mij wel geschikt en dun genoeg. Helaas liet dat zich erg moeilijk buigen en en het knikte alle kanten op. Uiteraard zijn er firma’s die mij uit de brand zouden hebben kunnen halen, maar dat was in dit geval mijn eer te na en ik was bang dat het dan ook te clean zou worden.
Dus (?) begon ik de tekening maar met zwart borduurgaren te borduren op de witte ondergrond, waardoor echter het karakter van de lijn totaal veranderde. En ook het gemakzuchtige geheel naar de achtergrond werd gedrukt.
Uiteindelijk heb ik gekozen voor het zwarte electricitietsdraad dat zich goed en eenvoudig liet buigen en toch vlak te houden was. De stukjes schakeldraad heb ik op twee of meerdere plaatsen met ijzergaren op het damast aangebracht en aan de achterkant met een dubbele luiewijvenknoop vastgezet.



Detail van de achterzijde van ’Theo kan véél beter’.


Theo kan véél beter


elektriciteitsdraad (met ijzergaren) op damast op spielatten
2020
90 x 65 cm

€ 650,-

aantal:


© 2021 theoart | Powered By XSL sites links